Det här är en beta.Läs mer

Gör köttet drygt

Köttfärssås, gryta, tacos och chili smakar lika bra när de drygas ut med till exempel linser, bönor, svamp eller grönsaker. Ett litet men viktigt steg för minskad klimatpåverkan!

Flera av de vanligaste svenska rätterna innehåller kött eller färs – både på restaurang och hemma. Kött på restaurang förknippas ofta med något extra fint och något som verkligen mättar. Valuta för pengarna helt enkelt.

En vana förändras bäst med små steg i taget. Därför handlar denna utmaning om att, istället för att ta bort köttet helt, dryga ut det med vegetariskt protein. Och kanske passa på att investera i bättre kött? Se köttguiden för bra alternativ. Vegetariskt protein som bönor, linser och svamp har betydligt lägre klimatpåverkan än kött. Visste du att det ur klimatperspektiv går femtio bönburgare på en burgare gjord på nötfärs?

Dela gärna med dig av dina bästa tips!