Det här är en beta.Läs mer

Dra ner på storleken

En köttbulle om dagen eller en hamburgare i veckan. Det är vad omfattande ny forskning visar att vi har råd att äta inom ramarna för vår egen och planets hälsa (läs mer här). Denna utmaning handlar om att dra ner på storleken på köttet vi serverar.

Hur mycket mat vi äter påverkas av storleken på portionen vi blir serverade. Sedan 60-talet har våra portionsstorlekar globalt fördubblas och svenskars genomsnittliga köttkonsumtion har dubblerats.

Våra gäster har olika portionsbehov. Trots detta erbjuder vi många gånger bara en storlek, och då av modell större. Detta leder till att vi både äter och slänger mer än vi borde. Om vi erbjöd mindre portionsstorlekar, och därmed en mindre storlek på köttet, skulle vi spara på både våra gästers och planetens hälsa.

Vi alla behöver alltså äta mycket mindre, och bättre kött. Om vi drar ner på köttet vi serverar kan vi lägga några extra kronor på att välja ett ännu bättre protein (läs mer här). Så, låt våra gäster äta kött med gott samvete!