Det här är en beta.Läs mer

Säkra en måltid i taget

En vanlig måltid har i snitt fyra gånger högre klimatpåverkan än vad vi har råd med. Sunt förnuft säger att det är en kalkyl som inte går ihop. Hur kan vi alla hålla oss inom vår budget utan att slösa på lånade resurser? Den här utmaningen handlar om hur vi tillsammans kan vi få klimatkalkylen att gå ihop - en måltid i taget.

En klimatbudget innebär hur mycket klimatpåverkan vi har råd att göra av med för att bibehålla en välmående planet. Vi behöver hjälpa våra gäster att hålla sig inom sin klimatbudget. Ett sätt är att erbjuda “planetsäkrade” måltider som inte överskrider ett snitt på 0,5 kg CO2e. Det innebär att måltiden i snitt inte överskrider den klimatpåverkan vi behöver hålla oss under för att vi ska nå målet om maximalt 1,5 graders global uppvärmning. 

Till vår hjälp kan vi inspireras och använda oss av verktyget “one pla­net plate”. Det är en märkning som visar våra gäster att vi tar ansvar för planetens framtid. Få ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­mer kunskap och inspireras av hållbara recept här. Låt oss tillsammans hjälpa våra gäster genom att erbjuda dem måltider de har råd med!