Det här är en beta.Läs mer

Använd 100% morot

Låt no waste-tänket bli en kreativ utmaning. Vänd och vrid på möjligheterna med svinnet från varje råvara istället för att låta det försvinna ner i soporna. Överblivet bröd kan till exempel torkas och malas och bli till nytt bröd eller ge struktur i andra maträtter. Kreativiteten i köket kan leda till att nya rätter och smaksättningar uppstår. Simsalabim – så har du nya härliga tillbehör på menyn! Välkommen att anta utmaningen.

Genom att använda större delen av råvarorna minskar matsvinnet i köket dramatiskt. Många råvaror har en hög svinnprocent om de behandlas enligt traditionella metoder. Visst borde mer än 60% av broccolin, 82% av moroten och 35% av citronen kunna användas? "Nose to tail" har fått ett brett genomslag, konsten att ta tillvara hela djuret ledde till andra tillagningsmetoder och användning av nya styckningsdetaljer. Nu är det dags att vara kreativ "från rot till blast"!

Kombinera denna utmaning med utmaningen “Mät mängden matsvinn” för att verkligen se resultat.