Det här är en beta.Läs mer

Sluta vaska kaffe!

Var tredje kopp kaffe hälls ut. Endast tre av tio kaffedrickare tänker på att minska mängden kaffe som hamnar i slasken. Den här utmaningen handlar om att uppmuntra oss och våra gäster att inte vaska kaffe.

Vi häller ut 300 miljoner liter kaffe varje år. Det är lika mycket som 120 fulla simbassänger. Bara i Sverige. Varje kopp kaffe motsvarar 64 kaffebönor. Det är kaffebönor som plockats av någon, fraktats många tusen mil och sedan rostats för att bli till den kopp njutning du kanske har framför dig nu. Klart vi vill ta tillvara på detta!

För kaffe gäller samma sak som för matvaror. Det som hälls ut i vasken är kaffe som producerats i onödan och har en stor miljöpåverkan. Vad kan du och dina kollegor på restaurangen göra för att undvika att hälla ut kaffe? Kommunicera med gästerna såklart! Förklara hur ni tänker och låt gästerna själva bestämma hur mycket kaffe de vill ha. Sluta vaska kaffe!

Läs gärna mer om kaffe och varför detta är så viktigt i kafferosteriet Löfbergs en “Caffe Slatte”-kampanj.